Nevoia de psihoterapie

Exista, intr-un anumit moment din viata.. De noi depinde daca alegem sa o luam in considerare sau nu. Merita? La ce mi-ar folosi? Cum sa vorbesc lucruri intime cu cineva care nu ma cunoaste? Ce o sa spuna lumea?

Aceste ganduri alimenteaza non actiunea si stagnarea. Unii dintre noi am fost obisnuiti sa suportam.  Mult. Durere, lipsuri, tristete, lipsa de motivare, par normale…banale…. Dar cat? Si pentru cine? Suntem oare mai buni asa?

Poate asa am vazut in familie sau poate asa ne masuram singuri. Ne valorizam sacrificiul. Acest sacrificiu dus la extrem este o iluzie a puterii. Cu cat suntem mai rezistenti cu atat e mai bine. Mai bine pentru cine?
Din fericire, avem si alte optiuni decat sa acceptam povara acestei suferinte.
Atunci cand avem un mod pesimist de a vedea realitatea, atunci cand avem reactii si ganduri pe care nu le intelegem si ne surprind, atunci cand avem anumite simptome (insomnii, fobii, atacuri de panica), atunci cand ne aflam intr-o situatie neplacuta si nu mai stim cum sa iesim, cand nimic nu ne mai place… atunci ar fi preferabil sa rupem acest cerc vicios.

Pentru ca exista alternative.
Pentru ca iti poti schimba viziunea asupra unui lucru.
Pentru ca daca exista o problema asta nu inseamna ca nu se poate rezolva.
Pentru ca se poate.
Pentru ca nu te va judeca nimeni.
Pentru ca nimeni nu va spune nimanui, totul este confidential.
Pentru ca cineva te va intelege si te va sprijini.
Pentru ca putem adapta terapia la propriul tau mod de a fi.
Pentru ca ,poate, daca situatia financiara nu-ti permite, putem adapta tariful.
Important este sa actionezi.