Avem  momente în care suntem  echilibraţi  şi  putem  trecem prin filtrul gândirii  ceea ce spunem,  ceea ce facem.

Avem şi momente în care manifestăm impusiv  primul comportament iar gîndirea nu are legătură cu acest fenomen.

 Cât de indicat e să acţionăm  în funcţie deacest   impuls de moment?

Conform teoriei,  să ai putere înseamnă să ai abilitatea de a gândi, vorbi, de a te purta, de a răspunde, de a avea anumite emoţii, aşa cum tu îţi doreşti.

Să ai putere înseamnă să te cunoşti atât de bine încât să ştii ce îţi amplifică resursele şi ce te face să intri într-o zonă fără resurse.

Să ai putere înseamnă să ai abilitatea de a introduce o stare pozitivă care să te ajute şi să-ţi îmbunătăţească viaţa.

Sunt situaţii în care răspunsul fiziologic la un anumit stimul e atât de puternic, încat nu poţi sau nu ştii cum să te abţii.  Atunci ai un comportament atipic si paradoxal, comportament care uneori  te ia si pe tine prin surprindere.

Rare aceste momente sau mai  dese, în funcţie de temperamentul fiecăruia.  Sau în funcţie de nivelul de toleranţă  pe care îl are omul care posedă  acest temperament.  Sau, în funcţie de cum te-ai  obişnuit şi  te-ai educat să fii.

Sunt situaţii în care buzunarele sunt atât de pline şi ai  acumulat atât de multe încât nu poţi  să alegi reacţia, nu ai chef să te controlezi, te-ai săturat şi ai  nevoie să manifeşti ce ai  acolo, în buzunare.

 E ok, atât timp cât nu faci rău celor din jurul tău, o faci  fiind conştient de faptul că te ajută să îţi reglezi  starea şi nu faci  acest lucru atât de des încât să devină identitatea ta.

Sunt oameni care fără să te ia în considerare, manifestă  foarte uşor si natural ce simt. Fie că e o furtună, fie că e propria poveste scoasă în exterior ca o haină pe care o întorci pe dos.  Naturaleţea lor de exprimare sau dezgustul tău ca reacţie la asta, nu schimbă cu nimic faptul că oamenii sunt aşa cum sunt si că oamenii spun ceea ce spun.  E o constatare tristă, pe care uneori  îţi vine să o cocoloşeşti şi să o bagi in buzunar pentru a o arunca la cel mai apropiat coş de gunoi.

Cu sigurantă că e bine şi indicat să gândeşti  înainte de a spune ceva, nu mult, ci o fracţiune de secundă măcar, cât să ai grijă să fii bine şi tu şi cel cu care interacţionezi.  Aşa e omeneşte, dacă asta mai contează în anul acesta în care suntem.

E bine si chiar indicat să acţionezi în funcţie de impulsul de moment atunci când eşti ok, ai intenţii încărcate pozitiv sau o stare cel putin normală  care să însoţească  acest impuls.  

Altfel, nu faci decat să creezi în jurul tău o undă care va atrage la rândul ei o altă undă de acelaşi semn şi cu o intensitate asemănătoare.  Şi vei fi atunci o acumulare de fenomene fizice si electrice neplăcute, si nu un om dotat cu capacitatea de a se controla sau dotat cu minte, suflet si un dram de inteligentă emoţională.

Dacă nu avem grijă să descărcăm/eliberăm  într-un mod conştient şi sănătos ce am acumulat ca fiind frustrări, stres, griji, frici, nemulţumiri, nedumeriri, nedreptăţi, perplexităţi, o să le descărcăm/eliberăm,  inevitabil, fie în exterior, fie în interior, somatizând, adică dezvoltând simptome fizice.

Îmi amintesc  scriind aceste rânduri de un filmuleţ al lui Mooji  în care spunea  walk with empty pockets, ceea ce vă doresc si vouă.

Walk with empty pockets