Cu ce te poate ajuta pe tine faptul că există undeva  într-un loc aceste câteva rânduri scrise de mine?

Te poate ajuta  atunci când realizezi importanţa cuvintelor pe care le foloseşti.  Pentru  că din cuvinte este formată gândirea noastră și astfel, cuvânt așezat după cuvânt, așezat după cuvânt, formează o frază, iar frază după frază –  generează gândirea, care la rândul ei  generează emoție și reacție chimică în corp.

De cele mai multe ori, fiind vorba de un proces care se desfășoară în câteva secunde, uneori mecanic, robotizat, fără participarea noastră activă și conștientă, deci în mod aleatoriu, tendința este să credem că oamenii, situațiile, exteriorul ne creează emoțiile. Dar nu, nu este așa. Oamenii fac ce fac și sunt cum sunt. Cum sunt ei nu are legătură cu noi. Ceea ce fac, este propriul lor comportament, ales de ei. Nu ține de noi. Noi ne creem realitatea interioară prin felul în care gândim și ne raportăm la ceea ce se întamplă.

 Importanța cuvintelor pe care le folosim atunci când gândim este foarte mare. Cuvintele te pot ancora și stabiliza, sau te pot purta în povești scrise de frici, de îndoială, de neîncredere, de critică, de dezamăgire sau de o lungă înșiruire de cuvinte din acest spectru.

Pentru că între ceilalți oameni și tine se află un spațiu, pentru că între reacție  și manifestarea ei se află un interval de timp, pentru că după impulsul de moment se află și secvența în care pot să hotărăsc ce fac cu acest impuls, pentru că după declanșarea hormonilor de stres urmează metabolizarea lor, pentru că am depășit stadiul de om primitiv ( majoritatea dintre noi ) e important să înțelem despre cuvintele care ne compun gândirea

 • că ele nu apar din neant
 • că ele nu apar aleatoriu
 • că ele pot fi alese cu grijă atunci când suntem prezenți și conștienți și atunci când ne propunem să accesăm în noi partea de creator, nu partea de spectator neajutorat, partea de inteligență, nu partea de reacție automată, impulsivă, partea de învingător, nu partea de looser, partea de benefic, nu pe cea de toxic.
 • că poți folosi și cuvinte cu o frecvență mai joasă atâta timp cât o faci conștient, pentru scurt timp  și cu scopul de a elibera din tine  o cantitate de energie care se cere a fi eliberată, apoi îți revii și te aduci înapoi într-un loc de siguranță și familiar
 • că ele, cuvintele, sunt foarte ofertante, și că nu există doar bun/rău, urât/frumos, pot/nu pot, mult/putin, greu/ușor, cred/nu cred, vreau/nu vreau, si alte asemenea extreme.
 • că tu te poți juca cu ele, nu ele cu tine,  și că tu poți controla curgerea lor
 • că tu ești cel care scrie subtitrarea filmului pe care îl urmărești, că tu ești cel care are telecomanda ecranului pe care se desfășoară acest film format din secvențe din viața ta, că poți uneori pune pauză și poți face altceva, îți poți îndrepta atenția spre altă direcție atunci când nu știi, nu înțelegi sau nu mai poți, că poți privi detașat fără să te identifici cu cel care intră în diverse roluri în mod haotic fără să realizeze, fără să conștientizeze ce i se întâmplă sau fără să își dea acordul în momentul în care se face castingul.
 • că poți să acorzi o șansă creativității  și că poți să folosești mai des cuvinte care exprimă emoții frumoase, chiar dacă uneori ele, emoțiile acestea îți par îndepărtate. Cu siguranță că dacă există poți ajunge la ele, pas după pas, după pas.
 • că tonul foarte grav și serios sau modalitatea foarte personală de a lua lucrurile nu e singura, ci doar una din multele atitudini pe care poți să le adopți
 • că poți să alegi să fii o mai bună variantă a ta, indiferent de ce se întamplă în jurul tău
 • că tu decizi cum vrei să te simți și sub influența căror cuvinte/gînduri ești și că tu poți să pregătești momentele care urmează să se desfășoare.

Poți să-ți  creezi din cuvinte o ancoră și o poți folosi atunci cand ai nevoie. O  ancoră care să te aducă și să te mențină în punctul în care tu hotărăști că prin gândirea ta poți schimba lumea ta interioară, filmul pe care îl trăiești, scenariul și distribuția acestui film, poți schimba chimia corpului tău, poți schimba frecvența pe care ești în anumite momente, poți schimba exact ce îți dorești tu și ce ține de tine să schimbi.

Eu îți doresc  Pot, Știu, Vreau,  Cred,  Am,  Sunt,  Putere,  Curaj,  Echilibru, Armonie,  Înainte, Aleg, Claritate, Stabilitate.

Să fii ancorat