Poate  pentru o perioadă de timp te-ai obişnuit să trăieşti sub influenţa unor emoţii precum tristeţe, furie, amărăciune, îngrijorare, ură, dispreţ, contradicţie şi alimentezi sau activezi în fiecare zi acelaşi scenariu. Poţi schimba asta dacă îţi doreşti.

Atunci când observi că gândirea e bazată pe aceleaşi fapte şi dovezi care se derulează la nesfârşit în mintea ta, poţi  schimba şi asta.

Dacă  mintea, nestingherită, preia controlul zi după zi, secvenţă după secvenţă,  fără ca tu, ca posesor al ei să ai ceva de spus sau de făcut pentru a schimba ceva în acest film, uită-te mai bine, tu eşti regizorul. Tot tu eşti scenaristul.

De multe ori nici nu realizezi că acest lucru se întâmplă, pentru că ai devenit personajul căruia i se întâmplă.  Dar eşti mai mult decât un personaj, eşti cel care îl observă.

Este foarte previzibil ca fiind pe această bandă îngustă de funcţionare, să repeţi, să trăieşti şi să atragi în viaţa ta nimic altceva decât stări şi emoţii asemănătoare cu cele descrise mai sus.

Obişnuim să trăim aşa, obişnuim să funcţionăm aşa, obisnuim să gândim şi să simţim aşa.

Nu este nimic anormal sau ciudat în acest film.

Este doar un film al cărui personaj este blocat, este captiv, este ostaticul minţii sale şi al experienţelor pe care le-a trăit.  Acest personaj funcţionează fără să ştie,  pe un singur metru pătrat.  Zi după zi, săptămână după săptămână, lună după lună şi aşa mai departe.

În felul acesta el creează o obişnuinţă de a fi, de gândi şi de a simţi doar acest spectru restrâns de emoţii. Această obişnuinţă fiind  repetată şi ea după acelaşi scenariu ajunge să-l definească pe personajul nostru care s-a identificat cu filmul pe care îl trăieşte.

Putem fi oricare dintre noi pentru o perioadă de timp acest personaj. Putem trăi cu toţii acest film uneori. Nu asta este important.

Important este să ştim cum să ne ridicăm după ce am căzut, important este să ştim că mai sunt şi alte emoţii de trăit, important este să activăm şi să găsim în noi partea aceea care trăieşte în prezent, care merge înainte, care crede, care iubeşte, care acceptă, care iartă, care speră şi care e liberă să creeze în viaţa ei ceea ce îşi doreşte.

Like Truman Show